Spojte se s námi


Různé

Drama na Psím dni Prahy 13. Stovky psů, jedna šarvátka a záchrana čivavy

Centrální park Lužiny již po 8 pořádal pro milovníky psů psí den. Akce nabízela vzrušující soutěže, hodnotnou tombolu rady o cestovaní s psími miláčky a také péči o týraná zvířata. Hlavním cílem bylo podpořit místní útulky, což se díky masivnímu zájmu návštěvníku podařilo. I když ráno trochu poprchávalo, počasí se rychle zlepšilo a vytvořilo tak perfektní podmínky pro pejsky a jejich páníčky. Ačkoliv zde bylo přes stovku pejsků, tak došlo pouze k jediné šarvátce, kterou majitelka agresivního psa rychle zarazila. Napadená čivava vyvázla bez zranění, a dokonce dostala malou cenu útěchy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka celou akci zahájil a předával ceny vítězům, zatímco známě osobnosti podporovali útulky a vyprávěli příběhy o svých psích mazlíčcích.

Publikováno

dne

Centrální park Lužiny již po 8 pořádal pro milovníky psů psí den. Akce nabízela vzrušující soutěže, hodnotnou tombolu rady o cestovaní s psími miláčky a také péči o týraná zvířata. Návštěvníci masivně podpořili místní útulky, což bylo hlavním cílem akce.. I když ráno trochu poprchávalo, počasí se rychle zlepšilo a vytvořilo tak perfektní podmínky pro pejsky a jejich páníčky. Ačkoliv zde bylo přes stovku pejsků, tak došlo pouze k jediné šarvátce, kterou majitelka agresivního psa rychle zarazila. Napadená čivava vyvázla bez zranění, a dokonce dostala malou cenu útěchy. Starosta Prahy 13 David Vodrážka celou akci zahájil a předával ceny vítězům, zatímco známě osobnosti podporovali útulky a vyprávěli příběhy o svých psích mazlíčcích.

Centrální Park Lužiny se již poosmé naplnil milovníky psů a jejich čtyřnohými mazlíčky při příležitosti Psího dne s Prahou 13. Akce nabízela mnoho soutěží, hodnotnou tombolu a vzdělávací semináře zaměřené na cestování se psi a péči o týraná zvířata. Psí den hlavně podpořil místní útulky.

Průběh Psího dne

I když ráno mírně poprchávalo, počasí se velice rychle změnilo a vytvořilo ideální prostředí pro pejsky a jejich páníčky. Návštěvníci se mohli těšit na všelijaké soutěže, vzdělávání a ukázky městské policie a celní zprávy České republiky. Přestože se na dni sešlo více jak stovka pejsků, došlo pouze k jedné menší šarvátce, kterou majitelka agresivního pejska rychle vyřešila. Čivava vyvázla bez jakéhokoliv fyzického zranění a dostala menší cenu útěchy.

Jako vždy psí den zahajoval starosta Prahy 13 David Vodrážka a osobně předával ceny vítězům soutěží. „Je to již 8. ročník úžasné akce Psího dne na Praze 13, která osvětově říká lidem, jak se mají chovat ke svým zvířátkům, a to si myslím, že je velmi důležité a užitečné,“ řekl Vodrážka. Nechyběli zde ani slavné osobnosti, které přišli podpořit útulky, jako Olga Menzelová, Anna Kadeřávková, Václav Kopta s manželkou Simonou Vrbickou a mnoho dalších.

Soutěže jako skok do výšky a dostihy získali nejvíce pozornosti. Pejskové měli soutěže jako zábavu, mezitím co jejich páníčci je dramaticky prožívali. Letošní rekord ve skoku do výšky překonala fenka Bonnie s páníčkem Miroslavem Pokorným. Fenka skočila přes výšku 103 cm.

pes skáče přes překážku a v pozadí diváci
zdroj: Archiv Psí den

Známé osobnosti na Psím dni

Olga Menzelová, na psím dni prozradila novinky z domácnosti, kde její fenka Bekyna porodila pět štěnátek. „Bekyna je skvělá máma. Když dostane něco dobrého, běží nejprve za štěňátky a svůj pamlsek jim věnuje. Tím nás všechny dojímá k slzám. Porodila jich pět a ještě nám zbývají tři, ale všechna už jsou zadaná. Jediná starost je k nim vstát jednou během noci a pustit je na zahrádku,“.

Anička Kadeřávková  je nadšená a vlastní se svým partnerem dva pejsky. Caesar je Toy pudl a Chumley (čti: Čamlí) je jezevčík. „Na začátku docela válčili, několikrát se porvali, ale dnes už je klid a teď se mají rádi a jsou to bráškové. 🙂 Pejskům pomáhám moc ráda, sleduji děni v různých pomocných organizacích nebo útulcích, často přispívám na konkrétní případy zachráněných pejsků, kteří potřebují operaci atd… Určitě bych lidem doporučovala také sledovat kde se třeba pořádají sbírky věcí. Také rádi venčíme útulkové pejsky, aby se pořádně vyběhali, když jsou stále zavření v kotcích“ prozradila Anička.

Václav Kopta se podělil o radost z nejnovějšího člena rodiny, štěňátka labradorky Barunky. „Příchodem štěňátka labradorky Barunky do naší domácnosti se změnilo prakticky úplně všechno a musím říct, že k lepšímu.  Bára nás nutí dřív vstávat, méně se křičí, skoro nikdo se nehádá, pořád šišláme a usmíváme se a máme větší radost ze života.  Všechna tahle kouzla Vám splní jediný člen rodiny, a to je štěně, vřele doporučuji,“dodává Václav.

Herečka Anežka Ruseová má tradici a tou je že musí mít erdel teriéra. „Orlando je náš třetí erdel terier a s oblibou říkám že je ten nezlobivější, kterého jsme kdy měli, že je to ďáblovo kvítko a neposeda a musím mu věnovat hodně pozornosti. Já jsem ale vděčná za to, že je. Každý jeho kousek mě nesmírně pobaví.. Má hodně rád plyšáky, tak jestli někdo nějaké máte tak, prosím, k Orlandovi. Eerdel teriér je specifické plemeno, temperamentní a asi jsme si docela podobní,“ říká s úsměvem Anežka.

Slovo Organizátorky Psího dne

Organizátorka Karolína Hájková poděkovala všem, kdo pomáhali s přípravou dne tak i těm kdo se psího dne zúčastnily. Akce nejen přinesla radost svým návštěvníkům a jejich pejskům ale hlavně pomohla místním útulkům. Pro útulky se vybralo nádherných 45.500,-CZK.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří byli součástí 8. ročníků Psího dne, díky kterým na akci opět panovala skvělá atmosféra. Bylo krásné sledovat, jak se to na akci hemží a všichni se vesele baví. Velké díky patří také těm, kteří na akci podpořili útulky a vybralo se 45.500 Kč a za to, že na Psímu dni mohla jít další osvěta do světa. Těším se na vás opět příští rok na 9. ročníků.“ řekla Karolína Hájková.

zdroj: Praha 13 , Orca-Agency,

Oblíbené