Spojte se s námi


Cestování

Levné letenky může najít každý. Stačí se jen držet několika tipů

Také máte okolo sebe přátele a známé, kteří pořád někde cestují? Ptáte se, jak to dělají, že vždy vychytají akční letenky? Levně cestovat můžete i vy! Dnes Vám dáme pár tipů, jak najít levné letenky na internetu.

Publikováno

dne

Také máte okolo sebe přátele a známé, kteří pořád někde cestují? Ptáte se, jak to dělají, že vždy vychytají akční letenky? Levně cestovat můžete i Vy! Dnes Vám dáme pár tipů, jak najít levné letenky na internetu.

Nepodceňujte přípravu

Pokud chcete cestovat levně, je lepší nenechávat vše na poslední chvíli. Už od zimy můžete hledat akce na levné letenky na léto. Hledání levných letenek sice může být časově náročné, ale často můžete narazit na skvělé letenky po celém světě.

Spousta cestovatelů kupuje levné letenky s několika přestupy a dlouhými transfery na letišti. Na obrazovce počítače to možná vypadá lákavě, zaplatit za letenku přes půl světa třeba až o třetinu nebo čtvrtinu méně, než za přímý let. Ale před koupí je dobré zvážit, zda se Vám to opravdu vyplatí. Jak dlouhé bude čekání na letišti? Budu si muset koupit občerstvení? Zaplatit za internet na letišti? To vše se nakonec promítne do celkové ceny, a tak se nakonec letenka, která je sice o mnoho levnější, nemusí tolik vyplatit.

Levné letenky vyžadují flexibilitu

Pokud nejste vázáni na datum, kdy musíte letět, můžete prozkoumat ceny letenek i v jiné dny. Lety v pátek a o víkendu jsou často o dost dražší, než lety mezi pondělím a čtvrtkem. To stejné platí pro místo odletu. Nemusíte létat jenom z Prahy, ale třeba i z Vídně, Bratislavy nebo Frankfurtu. Jenom je dobré si předem zjistit, kolik Vás bude stát doprava na dané letiště, a jestli cena vlaku nebo autobusu nedorovná cenový rozdíl letenek.

Zabalte si chytře

Spousta nízkonákladovek nabízí velice levné letenky, které se ale prodraží, pokud si přidáte pouze menší příruční zavazadlo. Cena letenky se i díky malému palubnímu zavazadlu může až zdvojnásobit.

Pokud chcete využít levných letenek a udělat si prodloužený víkend v evropských městech, naučte se balit chytře. I do malého batůžku se můžete lehce sbalit na dva nebo tři dny. Do letadla si oblečte vrstvy, i v létě bývá v letadle dost chladno, a tak tenisky a lehký svetr nebo mikinu, a případně další vrstvy dle počasí, můžete mít na sobě. Do příručního zavazadla pak přihoďte oblečení z lehkých materiálů, které nezabírá moc místa.

Nepřehánějte to s kosmetikou. Ve většině ubytováních máte k dispozici základní kosmetiku, a pokud ne, můžete si základní hygienu koupit za pár euro na místě. Zabalte si jen to nejnutnější. Také si můžete koupit malé kelímky, které použijete například na krémy, a které zaberou minimum místa. V drogeriích již běžně seženete cestovní balení kosmetiky nebo prázdné cestovní nádobky na kosmetiku.

A kde tedy levné letenky hledat?

Existuje hned několik stránek, kde můžete levné letenky hledat – např. SkyScanner nebo Kiwi. Ale pozor, při využívání srovnávačů letenek je dobré nakonec letenku koupit přímo na stránkách letecké společnosti. Na stránce si najděte let, který Vám vyhovuje, a poté si najděte oficiální stránky letecké společnosti a kupte tam. Můžete tak ještě trochu ušetřit, navíc se vyhnete případným problémům při reklamaci.

Zdroje: Cestuj levně, Sky Scanner, Kiwi, Aktuálně, Redakce

Oblíbené