Spojte se s námi


Zajímavosti

České krimi případy: Galéz vraždil ze žárlivosti. Poté volal příbuzným a nabízel jim pomoc

Rok 2011 se stal pro středočeský Mukařov nedaleko města Říčan osudným. Mladý dvacetiletý Michael Galéz neunesl rozchod se svoji bývalou přítelkyní Klárou, která žila s novým mužem Petrem a jeho rodinou. Žárlivý a pobouřený Michael se, tak pomstil ve vší síle.

Publikováno

dne

Rok 2011 se stal pro středočeský Mukařov nedaleko města Říčan osudným. Mladý dvacetiletý Michael Galéz neunesl rozchod se svoji bývalou přítelkyní Klárou, která žila s novým mužem Petrem a jeho rodinou. Žárlivý a pobouřený Michael se, tak pomstil ve vší síle.

Galéz

se narodil roku 1991. Už od školních let se setkával s různými formami šikany, obzvláště pak na základní škole, kde byl terčem posměchu a podle jeho slov moc neoplýval společností. Roku 2006 se seznámil s Klárou. Milou holkou, na kterou ovšem Galéz velmi žárlil.

Ten s ní údajně podle výpovědi nechtěl chodit mezi lidi a do společnosti, u kamarádů ji slovně shazoval a zamykal na balkoně, zkrátka se “držel“ důležitých aspektů toxického vztahu.

Rok 2010 patřil pro pár za velmi důležitý. Kláře se narodilo mrtvé miminko. Galéze tehdy smrt dítěte velmi zasáhla. Pár to proto vyřešil následnou změnou v prostředí, odstěhovali se. Roku 2011 se ovšem jejich vztah rozpadl a to Galéz nemohl unést.

Šel na to emocemi

Jak už se zmiňovalo, Galéz svoji prohru v lásce nenesl příliš přívětivě. Kláře po rozchodu i nadále psal několik SMS zpráv za den, navštěvoval ji kdekoliv a prosil ji, aby se k němu vrátila nazpět. Klára si po čase našla nového staršího partnera Petra, ke kterému se nastěhovala a jeho rodině do středočeského Mukařova.

Galéz se vyzbrojil nožem a vydal se do domu, kde Klára žila s novou rodinou. Vloupal se do domu okénkem na uhlí, kde zjistil, že Klára s novým partnerem nejsou k mání. Jednal proto velmi emočně a v domě ubodal sestru Petra Zuzanu a následně i jejího přítele Martina. Při zahlazování stop si Galéz všiml návratu i otce Petra Jiřího a jeho manželky na které číhal, až dorazí do domu a tam je následně ubodal. Otec Jiří později umírá v nemocnici.

Finální verdikt

Posléze policie rozjela velké pátrání. Krátce po činu policie Galéze dopadla, ten ovšem odmítal vypovídat a zhroutil se. Galéz se dokonce ozval Petrovi a vyjádřil mu upřímnou soustrast. U soudu se mladík ke všemu doznal, vysvětlil i čin, který spáchal.

Proč zavraždil dívku, jejího přítele i jejího otce, však nevysvětlil. Údajně měl zatmění a nic si z incidentu nepamatuje. Podle psychiatrů a psychologů je Galéz impulzivní se sklonem ke zkratkovitému jednání. Trojnásobná vražda ovšem nebyla plánována a mladík nevraždil v afektu.

,,Jsem si vědom toho, co jsem udělal. Je mi to líto a zasloužím si ten nejpřísnější trest.“ vypověděl před soudem Galéz. Na otázku soudu, co v tu dobu dělal on, řekl, že brečel. Soudní síň poté opouštěl s pouty na rukou. ,,Původní 30letý trest byl příliš mírný,“ zaznělo v rozsudku. Trest by měl Galéz strávit ve věznici na doživotí se zvýšenou ostrahou.

Zdroj: TN, iNovinky

Oblíbené