Spojte se s námi


Cestování

Medellín: nejzajímavější památky ve městě Pabla Escobara

Medellín je jedním z nejzajímavějších kolumbijských měst, které láká návštěvníky svou malebnou polohou v údolí Aburrá a rozmanitými atrakcemi. Medellín, známý jako město věčného jara díky svému celoročně mírnému klimatu, je úchvatný svými nádhernými výhledy a překrásnou krajinou.

Publikováno

dne

Medellín je jedním z nejzajímavějších kolumbijských měst, které láká návštěvníky svou malebnou polohou v údolí Aburrá a rozmanitými atrakcemi. Město je, známé jako město věčného jara díky svému celoročně mírnému klimatu, je úchvatný svými nádhernými výhledy a překrásnou krajinou.

Medellín stojí za návštěvu také kvůli své bohaté kultuře a historii, jejíž objevování umožňuje lépe pochopit kolumbijské dědictví a význam města pro zemi a region. Kromě toho je město známé také jako srdce kolumbijské hudební kultury, takže je ideálním místem pro poslech místních rytmů.

Kdysi bylo spojeno především s drogovými kartely. Dnes je velmi moderním městem a výborným výchozím bodem při cestách do Kolumbie. Objevte seznam nejzajímavějších památek, které podle nás stojí za to vidět, když jste v Medellínu.

Plaza Botero

Náměstí Botero je pojmenované po nejslavnějším kolumbijském umělci Fernandu Boterovi, který se narodil v Medellínu. Najdete zde více než třicet soch, které většinou zobrazují lidské postavy v charakteristickém stylu tohoto umělce, s přehnanými proporcemi a oblými tvary. Je to také centrum kulturního života v Medellínu, kde se často konají různé akce, umělecká vystoupení a festivaly. Ve městě se například koná světoznámý Festival květin.

Náměstí je symbolem města, které se snaží získat zpět svou pověst z bouřlivé minulosti. Náměstí s Boterovými sochami a bohatou kulturní nabídkou přitahuje jak místní obyvatele, tak turisty, kteří chtějí poznat a ocenit umění tohoto regionu.

El Poblado – exkluzivní stránka Medellínu

El Poblado je jednou z nejprestižnějších a nejexkluzivnějších čtvrtí, která rozhodně stojí za návštěvu v Medellínu. Nachází se na kopcích v jižní části města a je plné luxusních bytů, exkluzivních restaurací, módních obchodů a elegantních hotelů. Čtvrť je také známá svou bohatou zábavou a nočním životem. Je vynikajícím vyhlídkovým místem s výhledem na hory a město a může se pochlubit bohatou turistickou infrastrukturou.

Místem vhodné pro relaxaci a odpočinek. Nachází se zde mnoho parků a rekreačních oblastí, kde můžete relaxovat a užívat si klidu a krásy přírody. Jedním z nejoblíbenějších je park Lleras, který je srdcem čtvrti a významným centrem nočního života. V parku se nachází mnoho restaurací, kaváren, barů a nočních klubů, kde můžete strávit večer při dobré hudbě a chutném jídle.

Muzeum El Castillo stojí za návštěvu

Za zastávku rozhodně stojí Museo El Castillo, které je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších muzeí v Kolumbii. Nachází se v krásném zámku, který byl postaven ve 20. letech 20. století. Navrhl ho slavný architekt Richard Shermann a od počátku byl považovány za jednu z nejkrásnějších budov v Medellínu.

Uvnitř se nachází bohatá sbírka uměleckých děl a starožitností, které představují kulturu a historii Kolumbie. Při návštěvě muzea mohou návštěvníci obdivovat obrazy, sochy, nábytek a další umělecká díla z různých období. Kromě toho se v muzeu El Castillo konají různé dočasné výstavy, koncerty, workshopy a další kulturní akce, které lákají mnoho milovníků umění a historie. Hrad je obklopený krásnou zahradou s exotickými rostlinami a fontánami, které dodávají místu kouzlo a umožňují vám po náročné návštěvě města chvíli relaxovat mezi zelení.

Komuna 13 – čtvrť vystupuje ze stínu Pabla Escobara

Comuna 13 je jednou z nejzajímavějších a nejinspirativnějších čtvrtí v Medellínu. Tato čtvrť, známá také jako San Javier, byla donedávna jednou z nejnebezpečnějších a nejchudších oblastí města. Díky usilovné práci komunity a podpoře vlády se však Comuně 13 podařilo změnit svou tvář a stát se symbolem transformace a rekonstrukce.

Metrocable – pohled na město věčného jara z výšky

Metrocable je systém visutých lanovek, který byl spuštěn v roce 2004 s cílem zlepšit veřejnou dopravu ve městě věčného jara. Byl navržen jako rozšíření medellínského metra a měl zajistit rychlé a efektivní spojení do kopců, kde žijí obyvatelé chudších čtvrtí. Metrocable se stal hitem mezi turisty i místními obyvateli díky své nepopiratelné atraktivitě a krásným výhledům, které si lze z gondol vychutnat. Systém se skládá z několika linek, které spojují různé části Medellínu a umožňují rychlý přístup do centra města a na další důležitá místa.

Cerro Nutibara – atrakce, kterou si nesmíte nechat ujít

Zajímavá místa se nacházejí také na okraji Medellínu. Jedním z nich je kopec Cerro Nutibara, který přitahuje turisty i místní obyvatele. Na jeho vrcholu se nachází park Pueblito Paisa, který je zmenšeninou tradiční kolumbijské vesnice. V parku si můžete prohlédnout malé domky, kostel, dětské hřiště a obchody s místními výrobky.

Je to skvělé místo k procházkám a odpočinku a z vyhlídkové terasy si můžete vychutnat panoramatický výhled na Medellín. Cerro Nutibara je také oblíbeným cílem pěších turistů. Vede tudy mnoho stezek, které procházejí krásnými lesy a poskytují nádherné výhledy do okolí.

Zdroje: Rainbow, Redakce, Onet

Oblíbené