Spojte se s námi


Zajímavosti

KVÍZ: Znáte hlavní města světových zemí?

Publikováno

dne

Tento kvíz jistě ocení milovníci zeměpisu. Prověříme v něm totiž vaše znalosti z hlavních měst světových států. Nepůjde o nic lehkého, jelikož na vás čekají země nacházející se napříč všemi kontinenty.

V kvízu budete mít jasný úkol, a to vybrat u každého státu jeho hlavní město. Budete hádat metropole celkem dvaceti zemí, uhádnete je všechny?

Vždy vybíráte správnou odpověď mezi čtyřmi nabízenými možnostmi. Čekají na vás otázky různé obtížnosti, a tak věříme, že bude kvíz výzvou pro každého!

Test můžete spustit níže, přejeme hodně štěstí!

Kvíz je omezen časovým limitem 10 minut, tudíž nad odpovědí není radno příliš dlouho přemýšlet. Na druhou stranu věříme, že se jedná o dostatečně dlouhou dobu na zodpovězení dvaceti otázek a s časem tak problém mít nebudete.

Kromě celosvětově známých států jsou v kvízu zahrnuty i po světě méně známé země, které zvyšují obtížnost testu. Jde o státy z celého světa, vybrali jsme zástupce ze všech světadílů.

V případě, že se vám kvíz líbil, můžete si vybrat některý další z naší série kvízů. Jsou zde testy na nejrůznější témata – od zeměpisu přes hudbu, televizní zábavu nebo celebrity. Vybere si zkrátka každý.

Maximálně můžete dosáhnout dvaceti bodů. Budeme rádi, pokud se nám s Vaším výsledkem pochlubíte do komentáře.

Zdroje: Sporcle, Zeměpis 24

Oblíbené