Spojte se s námi


Zajímavosti

Charles Manson: Fanatický vrah, který se považoval za spasitele

Určitě všem přijde do povědomí známý fanatik, hudebník, ale převážně zločinec Charles Manson, který v 60 letech minulého století nenechal spát mnoha lidem. Manson, zakladatel kultu ,,Manson Family“, která byla aktivní v Kalifornii koncem 60. let a měla na svědomí několik brutálních vražd.

Publikováno

dne

Určitě všem přijde do povědomí známý fanatik, hudebník, ale převážně zločinec Charles Manson, který v 60. letech minulého století nenechal spát mnoha lidem. Manson, zakladatel kultu ,,Manson Family“, který byl aktivní v Kalifornii koncem 60. let, měl na svědomí několik brutálních vražd.

Charles Manson

Charles Manson, rodným příjmením Maddox, byl americký zločinec narozen 12. listopadu roku 1934 v Cincinnati. Manson měl nehezké mládí a dospívání. Matka Kathleen byla silná alkoholička, která se kolikrát nevrátila domů, byla odsouzená za loupežné přepadení a následně poslána na 5 let do vězení. Charles ve svých 13 letech už zažil pocit, jak to vypadá v nápravných zařízeních, později trávil i čas ve vězení za krádeže aut a podvody.

V 60. letech se rozhodl založit svůj ,,gang“ (The Family), který měl zajišťovat několik brutálních vražd. Mezi nejznámější případ patří vražda tehdy známé herečky Sharon Tate, která v tu dobu byla těhotná. Manson byl odsouzen k trestu smrti. Po čase se to změnilo a Mansonovi byl trest zmírněn na doživotí. Nadále si svůj pobyt za mřížemi odpykával ve věznici v Kalifornii.

Není rodina jako rodina

Jak je uvedeno výše, Charles Manson se rozhodl založit kult s názvem ,,Manson Family“, který měl za následek smrt vrcholné herečky Sharon Tate. Mezi členy kultu patřil Charles Watson, který byl nejbrutálnější vrah ze všech. Bodal ostrým nožem i nadále do bezvládných těl, jen pro své vlastní potěšení.

Watson je momentálně držen ve věznici v Mule Creek. Po odsouzení pozbyl svědomí a dal se na křesťanskou víru, stal se vysvěceným knězem. Watson žádal několikrát o propuštění, ale nikdy mu nebylo vyhověno, vždy zamítnuto. Nyní má 76 let a o propuštění si může zažádat nejdříve v roce 2026.

Leslie Van Houten

Dívka, která do kultu patřila, byla i Leslie Van Houten. Mlčenlivá členka do které by to nikdy nikdo neřekl. Krásná, mladá, chytrá a její minulost byla více než perspektivní. Patřila do střední sociální třídy, ve škole prospívala úspěšně, ve třídě byla oblíbená. V sedmnácti letech otěhotněla a to zásadně negativně ovlivnilo vztah v její rodině. Nyní si odpykává doživotní trest v ženské věznici v Coroně. Dodělala si vysokou školu a nyní vede podpůrný kroužek pro ostatní ženy.

Patricia Krenwinkel

Další členkou kultu byla Patricia Krenwinkel, která se ke kultu a Mansonovi přidala v roce 1967. Stala se jeho věrnou ovečkou. Během vražd se přiznala, že několikrát ubodala Abigail Folger a následně vidličkou od krve psala na zdi nápisy. Nyní si odpykává trest za mřížemi v Kalifornii. I Patricia několikrát žádala o propuštění, to se jí málem podařilo, rozhodnutí však zamítl guvernér Newsom se slovy, že i ona za mřížemi dožije.

Susan Atkins

Tehdy patnáctiletá Susan Atkins zažívala opravdu nešťastné chvíle. Matka jí zemřela na rakovinu a její otec propadl alkoholismu. V tu dobu se vychovávala sama, živila sebe a svého bratra a po přistěhování do Kalifornie se rozhodla k přijetí do kultu. Susan o svém činu nadále s každým mluvila, až to jednoho dne jedna účastnice hovoru ohlásila na policii. Susan se za mřížemi obrátila ke křesťanské víře a dvakrát se vdala. Zemřela v 61 letech na nádor na mozku. Po Susan zůstal syn, který byl z péče matky odebrán a adoptován do jiné rodiny i s novou identitou. V nynější době o něm nejsou žádné informace.

Linda Kasabian

Linda Kasabian byla poslední členkou kultu. Jako jediná byla úkolována řízením. Linda se vražd neúčastnila a slíbila, že za imunitu bude svědčit proti Manson Family. U soudu řekla, že z domu slyšela křik a pláč, a tak tam vběhla a chtěla událost zastavit, později se stala i klíčovým svědkem. Po incidentu se stáhla do ústraní a žije nenápadným životem.

Charles Manson mezi hvězdami

Charles Manson byl zajímavý člověk, šířil okolo sebe auru svatého muže a lákal do svého “zajetí” převážně ženy. Stal se ikonou zla a dekadence. Mnoho známých hudebníků se nechalo jím inspirovat, například hudebník Marylin Manson, známý pro svůj specifický vizuál, který zkombinoval jména Marylin Monroe a Charles Manson, díky čemuž vznikl jeho pseudonym, pod kterým dnes vystupuje.

V roce 2019 byl do kin uveden film Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu, kde se pojednává o vraždách spáchaných právě Mansonovou sektou. Určitě doporučujeme při dlouhém nudném dni v neděli zkouknout.

Zdroj: Wikipedie, Reflex, Prima Zoom

Oblíbené