Spojte se s námi


Různé

Déčko slaví 11 let: Dětským divákům přinese bohatý program plný hvězd a novinek.

Česká televize slaví jedenácté výročí Déčka. Déčko přinese bohatou nabídku pro své diváky.  Programová nabídka potěší ale i vzdělá s novými pořady kde účinkuje Daniel Stach a Luboš Veselý. V nabídce nebude chybět ani nová celoroční soutěž Uka Dobro! či Hravě to zvládneme!. Dětští diváci se mohou těšit i na klasické večerníčky či na novinky na webu.

Publikováno

dne

Česká televize slaví jedenácté výročí Déčka. Déčko přinese bohatou nabídku pro své diváky. Programová nabídka potěší ale i vzdělá s novými pořady, kde účinkuje Daniel Stach a Luboš Veselý. V nabídce nebude chybět ani nová celoroční soutěž Uka Dobro! či Hravě to zvládneme!. Dětští diváci se mohou těšit i na klasické večerníčky či na novinky na webu.

Česká Televize oslaví 11 výročí svého kanálu Déčko. Déčko přinese svým dětským divákům bohatý program, jenž je potěší, ale hlavně i vzdělá. Zcela nové pořady, novinky na webu či nová soutěž, na to vše se mohou malí diváci těšit. Děti všech věkových kategorii se mohou těšit na Daniela Stacha a Luboše Veselého.

„Jsem rád, že Česká televize má program, který svými pořady i dalšími aktivitami dlouhodobě děti nejen baví, ale také vzdělává a motivuje je k dozvídání se věcí kolem nich. Těší mě, že projekty reflektují pestrost barev, kterou Déčko nosí ve svém logu, jelikož dětství má být barevné, radostné a plné rozmanitých událostí a okamžiků, které si pamatujeme po celý život. Do dalších let bych Déčku přál, aby se tvůrcům stále stejně dobře dařilo hledat zajímavé náměty ke zpracování, a také zvídavé dětské diváky, které nadále bude bavit společné dobrodružství s déčkovými hrdiny,“ přeje generální ředitel ČT Jan Souček.

Nejsledovanějšími pořady na déčku jsou Studio Kamarád, zpravodajské Zprávičky, Tamtam či Draci v hrnci.  „Naší prioritou vždy bylo a bude zábavné vzdělávání. Nikdy jsme se nesnažili suplovat rodinu či školu, ale nabídnout alternativní směr, který podpoří zvídavost, nadšení, zábavu, a to vše na poli nových zkušeností. Déčku dál přeji mnoho spokojených diváků a nám všem radost a uspokojení z dobře odvedené práce,“ říká výkonný ředitel ČT Déčka Petr Koliha.

Novinky na Déčku

Déčko začne novou sezónu s čerstvými nápady. Hlavní tahák je pořad My se máme, který moderuje vědecký popularizátor Daniel Stach. Děti v pořadu spolu s dětskými reportéry objevují oblasti, kde jsou Češi jedničky. Pořad má 16 epizod, kde každá epizoda je plná zábavy ale i vědomostí. Velkou novinkou je i seriál Můj dědeček zálesák, který hraje Luboš Veselý a dětskému osazenstvu ukáže krásy přírody a naučí je mezigenerační vztahy. Tyto dva pořady měli premiéru 2. září 2024.

Na Déčko také přichází zcela nová soutěž Uka Dobro!. Soutěž je hlavně soustředná na mezilidské vztahy a vzájemnou pomoc. Tato soutěž provází všechny nové pořady Déčka. Každý měsíc děti splní úkoly, kde projeví laskavost a empatii. Děti tak mohou získat nejen hodnotné ceny, ale hlavně si osvojit důležité životní dovednosti. Samotná soutěž startuje 16.09.2024 a dětem nabídne inspirativní mini pořady které jim ukážou, jak překonat strach a závist.

Zcela nový seriál Hravě to zvládneme je soustředěný narozvoj praktických dovedností. Seriál měl premiéru 4.září 2024 a pomůže jim s domácími úkoly a každodenními činnostmi. Jednoduché rady jim tak pomohou zvládnout úklid, vaření a hlavně organizaci času. Celý seriál má mít 13 dílů.

Tradice zvaná Večerníček

Déčko nezapomnělo ani na tradiční Večerníček. Další díly oblíbeného večerníčku Kdopak by se čertů bál, kterému tentokrát propůjčil hlas Ivan Trojan se začnou vysílat od 01.10.2024. Večerníček má již šedesátiletou tradici, a mezitím se stal jedním z nejoblíbenějších pořadů pro všechny generace.

Jeho tradice se rodí na televizních vlnách ČST/ČT bezmála již šedesát let, příští rok si budeme připomínat jeho kulaté výročí. Mnohé tituly z bohatého archivu převážně animované produkce patří do zlatého fondu tvorby pro děti. Večerníček byl od začátku považován za titul určený dětem, ale během let se z něho stal multigenerační pořad, který propojuje celé rodiny,“ prozradil programový dramaturg ČT Déčko Miloš Zvěřina.

Web Déčka

Česká televize přidala i mnoho novinek na web https://decko.ceskatelevize.cz. Web je bezpečným místem pro děti, kde mohou prozkoumávat různé hry, kvízy, videa a interaktivní komiksy. Samotný web chce hlavně motivovat děti k seberozvoji myšlení a naučit děti bezpečnosti na internetu.

„Web Decko.cz je prostor, kde se děti mohou volně, a hlavně bezpečně pohybovat. Přináší různorodý obsah, kterým jsou nejen videa a hry, ale také kvízy, návody, interaktivní komiksy, pracovní listy a mnoho dalšího. Snažíme se děti podporovat v samostatném myšlení, odpovídáme na jejich otázky a učíme je o bezpečnosti na internetu ,“ říká manažerka webu Déčka Veronika Součková.

Pořádným Pokušením na webu Déčka jsou dlouhodobé soutěže a adventní kalendář. Tyto aktivity motivují děti trávit svůj čas aktivně. Velikou novinkou na webu je Mistrovství Déčka v poezii, které chce dětem ukázat že poezie není nudná.

zdroj: Česká Televize, redakce

Oblíbené