Spojte se s námi


Reality show

Hell’s Kitchen Česko po nečekaném zvratu pokračuje a jídlem se opět plýtvá ve velkém

Publikováno

dne

Každou středu večer se na Nově objevují nové díly nejdrsnější kuchařské reality show. Otázkou ale zůstává, zda je show drsná pro soutěžící, nebo naopak pro diváky. České publikum si totiž stále nezískala. Co se událo v pátém díle?

První výměna členů

Naposledy jsme do kuchyně Hell’s Kitchen nahlédli ve chvíli, kdy došlo k prvnímu prohození členů. Mirek z modrého týmu přešel do týmu červených a Dany opustila červený tým a stala se novou členkou modrého týmu. Zatímco Dany byla za výměnu ráda, Mirek prohlašoval, že se do holčičího týmu netěší. Jak se brzy ukázalo, vůbec do něj nezapadl a jeho obavy byly na místě. U změny barev rondonů ale nezůstalo. Mirek s Dany si museli vyměnit také postele a oba tak čekala noc v novém prostředí.

Nácvik nástupu do kuchyně

Aby ovšem nebyla noc nepříjemná pouze pro dva soutěžící, rozhodli se tvůrci pořadu, že bude nejlepší, když jim během noci přichystají několik budíčků. Poté, co se domem ozval zvuk sirény, zaslechli soutěžící hlas Radka Kašpárka, který jim sdělil, že se jedná o nácvik jejich reakčního času a do dvou minut musejí být všichni připraveni na práci v kuchyni. 

Nikomu z obou týmů se to nepodařilo, a proto se opět vrátili ke spánku. Jenže nácviky se opakovaly během noci ještě několikrát, pokaždé se stejným výsledkem, a většina soutěžících byla ráno v kuchyni naprosto vyčerpaná a nepoužitelná

Když ale dorazili hosté do restaurace Hell’s Kitchen, ukázalo se, že v tom soutěžící nejsou sami. Hosty totiž byli zdravotní sestry, lékaři a záchranáři, kteří se právě vrátili z noční směny a chtěli si pochutnat na výborné snídani. Bohužel ale netušili, že si na ni budou muset počkat. 

Radek Kašpárek sdělil soutěžícím instrukce, které spočívaly v přípravě 10 dokonalých porcí vajec Benedikt a sladkých lívanců. Zároveň jmenoval kapitány obou týmů, kterými byli samozřejmě nováčci Dany a Mirek. 

Kapitánka měla modrý tým pod kontrolou, červený tým se řítil do záhuby

Protože diváci Hell’s Kitchen Česko už jsou zvyklí na neuvěřitelné plýtvání potravinami, asi nikoho nepřekvapilo, že do koše lítal jeden lívanec za druhým. A to zejména v červeném týmu, ve kterém má hned několik soutěžících snídaňové bistro. 

Při sledování toho, jak se dva týmy profesionálních kuchařů snaží připravit snídani, se nedalo ubránit pocitům, že soutěžící připravují lívance poprvé v životě. 

S přehledem výzvu vyhrál modrý tým, který dokázal naservírovat všechny pokrmy a připravil snídani také Kašpárkovi, který ji vychvaloval do nebes. Naopak červený tým měl problém vůbec něco vydat. Modří si tak šli užít zaslouženou odměnu v podobě vířivky, u které nechybělo šampaňské a čerstvé jahody. Červený tým musel převzít a naskladnit suroviny. 

Pořad Hell’s Kitchen Česko české diváky stále nepřesvědčil

Ačkoliv se jedná již o pátý díl Hell’s Kitchen, mnoho soutěžících si v profesionální kuchyni neví vůbec rady a v pořadu se vyskytuje více sprostých slov než kvalitních výtvorů na talíři. Bizarní také je, že si Radek Kašpárek zakládá na tom, aby členové obou týmů poctivě třídili odpad v kuchyni, ale o neuvěřitelném plýtvání jídlem se příliš nemluví

Není divu, že i diváci mají rozporuplné reakce. Někteří si Radka Kašpárka chválí jako jednoho z nejlepších českých kuchařů, jiní tvrdí, že se snaží až moc podobat Gordonu Ramsaymu, což se mu zkrátka nedaří. Podobně je to také s názory diváků na jednotlivé soutěžící.

A co vy a Hell’s Kitchen? Máte mezi soutěžícími nějaké favority, kteří by se měli podle vás dostat až do finále? A co říkáte na Radka Kašpárka v roli nekompromisního šéfa?

Oblíbené