Spojte se s námi


Zajímavosti

Zmizení influencerky Gabby Petito otřáslo nejen její rodinou, ale celým světem

Psal se rok 2021, když mladá influencerka Gabby Petito vyrazila společně se svým přítelem na cestu karavanem napříč Spojenými státy. Poté ale přestala komunikovat s okolním světem a zcela zmizela z povrchu zemského. Kdo stál za jejím zmizením?

Publikováno

dne

Psal se rok 2021, když mladá influencerka Gabby Petito vyrazila společně se svým přítelem na cestu karavanem napříč Spojenými státy. Poté ale přestala komunikovat s okolním světem a zcela zmizela z povrchu zemského. Kdo stál za jejím zmizením?

Roadtrip snů přes americké národní parky

V létě roku 2021 se sympatická blondýnka Gabby Petito vydala se svým přítelem Brianem Laundriem karavanem na road trip po Americe a jejich cílem bylo procestovat národní parky. Na cestu se vydali 2. července 2021 a plánovali cestováním strávit následující 4 měsíce

Cesta napříč Amerikou skončila předčasně

Během cesty se Gabby dělila o fotografie z cesty se svými sledujícími na sociálních sítích a také byla v pravidelném kontaktu se svými rodiči. Nicméně koncem srpna přestala Gabby s rodiči komunikovat. 

Poslední dvě zprávy, které maminka Gabby obdržela, byly velmi zvláštní. V té první psala Gabrielle o tom, zda by mohla její mamka pomoci Stanovi, protože ji neustále přicházejí hlasové zprávy a má od něj mnoho nepřijatých hovorů. Druhá zpráva zněla jednoduše “V Yosemitu není žádný signál.” Maminku Gabby zarazilo především to, že o svém dědečkovi psala její dcera jako o Stanovi. Nikdy mu totiž jménem neřekla a vždy o něm mluvila jako o dědovi. Matka tak pojala první podezření, že autorem smsek není její dcera a něco zlého se přihodilo.

Když se Gabby vypařila také ze sociálních sítích a nebylo možné se ji dovolat, bylo po ní vyhlášeno celostátní pátrání. Psalo se 11. září 2021 a do hledání po sympatické Gabby se zapojil celý svět. 

Podezřelé chování přítele na něj okamžitě vrhlo stín podezření

Podezření padlo okamžitě na jejího přítele, který se vrátil jejich karavanem domů k rodičům 1. září a nevyjadřoval se k tomu, kde se nachází Gabby. Rodičům pouze oznámil, že Gabby je pryč a on bude nejspíš potřebovat právníka.

Brian se stával stále podezřelejším, protože na veřejnosti se navíc objevilo video z 12. srpna 2021. Tedy z doby, kdy spolu Gabby a Brian jezdili napříč Amerikou. Policisté byli přivoláni k události, která se odehrála na veřejném prostranství a hlavními aktéry byli právě Gabby a Brian. Náhodný cestující přivolal policii ve chvíli, kdy Brian svou partnerku několikrát uhodil a poté nasedli do auta a společně odjeli. 

Když je později zastavil policista a ptal se na detaily celého incidentu, Gabrielle během vyprávění nepřestávala plakat, ale ani jeden z páru nechtěl vznést žádná obvinění.

K těmto informacím začaly postupně přibývat další, podle kterých byl Brian extrémně žárlivý a několikrát nedokázal ovládnout svůj vztek a uchýlil se k násilí

Společné kempování s rodiči

Poté, co strávil Brian pár dní u svých rodičů, vydali se všichni společně kempovat. Po návratu domů se stal Brian Laundrie mužem, o němž si rodiče Gabby společně s policií mysleli, že ví, kde se Gabby nachází. 

Rodiče Briana sehnali svému synovi právníka a k případu zmizení Gabby Petito se nijak nevyjadřovali. Až 17. září 2021 kontaktovali policii a nahlásili Brianovo zmizení. Údajně o něm neměli žádné zprávy od 13. září. 

Nalezení ostatků Gabby Petito

Případ zmizení mladé influencerky se zmizením Briana ještě více zkomplikoval, protože on byl jedinou osobou, která mohla policii sdělit více informací o tom, kde se jeho přítelkyně nachází. Nakonec se ale případ začal blížit ke konci i bez jeho pomoci. 

19. září 2021 totiž byly nalezeny ostatky Gabby Petito ve státě Wyoming. Koroner později uvedl, že žena byla zavražděna a příčinou její smrti bylo uškrcení. V té době měla nejen rodina Gabby Petito, ale také americké veřejnost jasno v tom, že vrahem je právě její přítel Brian. 

Uzavření celého případu 

Co se ve Wyomingu stalo a proč, na to si museli rodiče Gabby počkat ještě celý měsíc. Až 20. října 2021 byly totiž nalezeny ostatky Briana Laundrieho. V blízkosti jeho těla byl nalezen také deník, ve kterém se nacházel dopis. V něm se Brian přiznal k vraždě Gabby Petito.

Vražda z milosti? Spíš výmluva a zbabělost

Na veřejnost se onen deník dostal v roce 2022. V posledním zápisku Brian uvedl, že Gabby se během výletu ve Wyomingu zranila a on si v danou chvíli myslel, že jeho rozhodnutí ukončit život Gabby bylo milosrdné. Zároveň dodává, že byl v šoku a zpanikařil. Ztráta jeho milované partnerky se ale ukázala jako neúnosná, a proto se rozhodl sám ukončit svůj život. V závěru zápisu uvádí, že je mu to moc líto a omlouvá se také její rodině.

Někteří odborníci se ale shodují na tom, že Brian Laundrie se nedokázal ke svému činu přiznat, a proto se své chování snažil ospravedlnit. 

Příběh Gabby Petito ve filmech a seriálech

Protože do hledání mladé sympatické dívky, která chtěla procestovat Ameriku společně se svým přítelem, se pustil celý svět, dočkal se příběh Gabby Petito nejednoho filmového zpracování.

Režisérka Thora Birch vytvořila drama s názvem Gabby Petito a její příběh, ve kterém se snaží najít odpovědi na nezodpovězené otázky. Co se mohlo během cesty pokazit a jaký byl vztah Gabby a Briana?

Další zpracování vzniklo v režii Olivera Pricea. Dokumentární seriál Zmizení Gabby Petito se vydává po stopách příběhu a mapuje události, ke kterým došlo. Včetně toho, že po ní pátral celý svět. 

Na téma Gabby Petito vzniklo i mnoho videí na sociálních sítích i YouTube. Odpovědi na to, co se skutečně mezi Gabby a Brianem ve Wyomingu přihodilo, ale nikdy nedostaneme.

Zdroje: Wikipedia.org, iDnes.cz, CSFD.cz, NBCNews.com, iPrima.cz

Oblíbené