Spojte se s námi


Hudba

Návrat Linkin Park stále budí kontroverze. Matka bývalého zpěváka je rozhořčená

Publikováno

dne

Linkin Park na začátku září ohlásili svůj velký návrat živě vysílaným koncertem s novou zpěvačkou Emily Armstrong. Záhy odjeli na turné a začali zveřejňovat ukázky z očekávaného alba From Zero. Mnoho fanoušků se k nové sestavě skupiny staví skepticky. Nesouhlasí ani rodina zesnulého Chestera Benningtona.

„Cítím se být zrazená,” promluvila o pokračování kapely s novou zpěvačkou matka Chestera Benningtona pro americký magazín Rolling Stone. Bennington v roce 2017 spáchal sebevraždu. Skupina Linkin Park se poté na dlouhou dobu odmlčela. Kromě vydání jedné předem nahrané skladby s Chesterovými vokály o ní nebylo slyšet.

„Řekli mi, že pokud budou někdy něco dělat, dají mi vědět. Neudělali to. Asi ode mě čekali negativní reakci. Když se chystali vydat píseň s Chesterovým zpěvem, věděla jsem o tom. O návratu s novou zpěvačkou mě ale nikdo neinformoval,” shrnula svoje rozhořčení. S pokračováním kapely v této podobě by nesouhlasila.

Myslela si, že se zpěvu ujme naplno dosavadní vokalista Mike Shinoda. Teď se ale podle ní snaží kapela dělat přesně to, co dělal Bennington, akorát jim to podle jejích slov moc nejde. „Na světě není nikdo, kdo má stejný hlas jako Chester,” uzavřela.

Proti návratu Linkin Park s Emily Armstrong se dříve ohradil i Benningtonův syn Jaime Bennington. Přijetí zpěvačky označil za zradu vůči fanouškům. „Vymazali jste život a odkaz mého otce. Nerozumím, proč někdo s takovou minulostí, má být součástí kapely,” napsal.

Zpěvačka Linkin Park má vazby na scientologickou církev

Benningtonův syn svým vyjádřením reagoval na spekulace, že je Emily Armstrong součástí scientologické církve, která je zvlášť v USA považována za nebezpečnou. Na sociálních sítích se objevily i fotografie mladé Armstrong na scientologických kempech. Ona se však dosud k situaci nevyjádřila.

Na pravou míru uvedla ale obvinění z toho, že podporovala herce Dannyho Mastersona, když byl souzen za znásilnění. „Byla jsem tenkrát požádána, abych u soudu podpořila někoho, koho jsem považovala za kamaráda. Brzy jsem pochopila, že to bylo špatné rozhodnutí,” napsala na svém instagramovém profilu.

Podle Mika Shinody se jedná o úplně novou kapitolu

„Toto je nová kapitola Linkin Park. Stará kapitola byla skvělá a my jsme ji milovali. Teď jsme stáli před otázkou, co uděláte, když začneme od nuly s jiným hlasem,” řekl Shinoda v New Music Show BBC Radio 1. Zdůraznil přitom, že se nikdo nepokouší Benningtona nahradit nebo smazat jeho stopu.

Kapely se zastávají i další hudebníci. „Vím, že internet je teď plný kritiky i chvály, ale nad něčím se zamysleme… Opravdu věříte, že zrovna členové této ikonické kapely si myslí, že je Chester nahraditelný? Celý svět ví, že není. Ale zároveň tolika fanouškům tato skupina chyběla. Dejme jim možnost otevřít novou kapitolu,” napsal na Facebook zpěvák americké metalové skupiny Shinedown po vydání prvního nového singlu Linkin Park The Emptiness Machine.

Zdroj: Rolling Stone, Instagram, Facebook, novinky.cz, spark-rockmagazine.cz

Oblíbené