Spojte se s námi


Reality show

Zrádci obsadili Křivoklát a psychologická hra na život a na smrt je v plném proudu

Na Primě od 22. září 2024 běží nová reality show, která v zahraničí sklízí ohromné úspěchy. Je založená na oblíbené hře Městečko Palermo a zatím vypadá velice slibně. Co vše musíte o tomto novém formátu vědět?

Publikováno

dne

Na Primě od 22. září 2024 běží nová reality show, která v zahraničí sklízí ohromné úspěchy. Je založená na oblíbené hře Městečko Palermo a zatím vypadá velice slibně. Co vše musíte o tomto novém formátu vědět?

TV Prima o svém podzimním programu informovala již na sklonku léta a právě reality show Zrádci se těšila velké pozornosti. Jak se zatím zdá, zejména u mladých diváků sklízí pořad ohromný úspěch. Reklamní masáž ze všech stran se tudíž vyplatila, neboť podle tiskové zprávy 22. září 2024 usedlo před televizní obrazovku 579 000 diváků starších patnácti let. 

Princip hry je jednoduchý a geniální zároveň

Pokud jste jezdili na tábory a školní výlety, určitě si vzpomínáte na hru Městečko Palermo. Spočívá v tom, že hráči sedí v kruhu a tajně se určí, kdo z nich bude vrah. Ten každou noc zavraždí jednoho z obyvatel a hráči se snaží vraha odhalit předtím, než všechny zneškodní. Na první pohled se jedná o velice jednoduchý princip hry, ovšem hráči spolu stráví 14 dní v kuse a postupně budou po jednom vypadávat. Ve hře jsou prozatím tři zrádci a hra už má své první oběti. Psychologická hra se tak začíná rozjíždět naplno.

Nádherné kulisy majestátního hradu Křivoklát

Hra začala tím, že všech 24 hráčů se poprvé setkalo na vlakovém nádraží v Lužné u Rakovníka. Tam všichni společně nasedli na vlak a vydali se vzhůru do neznáma. Ve vlaku na ně čekal dopis od tajemného pisatele, který je přivítal ve hře a poradil jim, aby se navzájem seznámili než dojedou do cíle.

Když hráči dorazili do cílové vlakové zastávky, již pro ně byli připraveny vozy s řidiči a odvezly je na nádvoří majestátního hradu Křivoklát. Tam se poprvé setkali s moderátorem Zrádců, kterým je Vojta Kotek. Ten si pro moderování Zrádců vytvořil povedené alter ego hradního pána a společnost mu dělá hůlka, která se v průběhu hry ukáže jako dobře zvolená proprieta. Kromě Vojtova příjemného hlasu diváky baví také jeho humor, ironie a lehkost, se kterou hru moderuje.

O tom, jaké místo se stane dějištěm hry, se dlouho rozhodovalo. Do finálového výběru se nakonec dostaly zámek Sychrov a hrad Křivoklát. Ačkoliv Sychrov má nádherné interiéry a tvůrci by nemuseli hnout prstem, Křivoklát si je získal svou atmosférou a dominancí. 

Pozor, spoiler!

Jestli vám první dva díly Zrádců utekly, máte možnost pustit si je na Prima+ a proniknout tak do světa intrik, polopravd a přetvářky. Mimochodem hned při prvním setkání s hradním pánem hráči pochopili, že česká verze Zrádců bude brutální a nepředvídatelná, protože před vstupem do hradu došlo k vyřazení prvního hráče

Podcast Vojtky Kotka a Markuse Kruga

A pokud čekáte, že se vyřazený hráč do hry ještě vrátí, musíme vás zklamat. Na Youtubovém kanále Vojty Kotky, v podcastu, který nese pracovní název Liščí doupě a byl spuštěn společně s uvedením Zrádců, se totiž Vojta Kotek s režisérem Markusem Krugem rozpovídali o tom, jak celé natáčení probíhalo a jak muselo být vše rozplánováno do nejmenších detailů a také se zmínili o tom, že se rozhodli hru rozehrát tím, že se rovnou jednoho hráče zbaví. 

Zajímá-li vás více informací ze zákulisí, recapy jednotlivých epizod a také rozhovory s eliminovanými hráči, určitě se na podcast podívejte. Dozvíte se mnoho zajímavých informací a také úsměvných momentů, o které nebylo při natáčení nouze. 

Zdroje: SkupinaPrima.cz, YouTube.com,

Oblíbené