Spojte se s námi


Různé

Policie má podezřelého z vraždy Tupaca, která se stala před 27 lety. Přesné obvinění ale úřady nezveřejnily

Hip-hopovou legendu Tupaca Shakuru zavraždil v roce 1996 neznámý muž, který ho čtyřikrát střelil při natáčení v Las Vegas. Nyní už je známá totožnost podezřelého. Jmenuje se Duane Davis, přezdívá se mu Keffe D. 

Publikováno

dne

Hip-hopovou legendu Tupaca Shakuru zavraždil v roce 1996 neznámý muž, který ho čtyřikrát střelil při natáčení v Las Vegas. Nyní už je známá totožnost podezřelého. Jmenuje se Duane Davis, přezdívá se mu Keffe D. 

Podezřelý z vraždy Tupaca je v rukou policie a čeká se na úřady, které mají zveřejnit obvinění. Pro vyšetřovatele byl tento muž dlouho v hledáčku jako podezřelý, protože přiznal, že seděl v cadillacu, ze kterého se onoho dne v září 1996 střílelo.

Zemřel mladý nadějný talent

Mladému talentu bylo v té době jen 25 let a celou kariéru měl před sebou. Jeho vražda patří mezi jednu z nejzáhadnějších v novodobé historii a je opředena spoustou mýtů, které se teď mohou ukázat jako pravdivé. 

V letošním červenci policie hledala v domě Davisovy manželky ve městě Henderson důkazy, které by ho mohly z vraždy usvědčit. Davis byl zatčen dva měsíce po této akci. Vyšetřovatelé uvedli, že u sebe mají několik počítačů, mobilní telefon a také pevný disk.

Našli také časopis s hip-hopovou hvězdou na obálce, náboje, fotografie a kopie Davisových memoárů, jak uvedla stanice CBS News. V knize popisoval, že své mlčení o vraždě Tupaca prolomil v roce 2010, kdy probíhalo jednání se zástupci federálních a místních úřadů.

Spolupráce s policií přinesla spravedlnost

Tehdy mu hrozilo doživotí za drogy a domluvil se s úřady na mírnějším trestu. Bylo mu 46 let. Sám se označil jako jeden z posledních žijících svědků střelby. „Slíbili, že skartují obžalobu a zastaví velkou porotu, pokud jim pomůžu,“ napsal Davis.

Vraždu dlouho dobu vyšetřoval policejní detektiv z Los Angeles Greg Kading, který o Davisovi řekl: „Získal zbraň, předal ji střelci a byl přítomen ve vozidle, když pronásledovali a lokalizovali Tupaca i Sugeho.”

Davis se k tomu, že onu noc seděl v autě, přiznal veřejně poprvé již v roce 2018 poté, co mu lékaři diagnostikovali rakovinu. Uvedl, že střelba přišla z jednoho ze dvou zadních sedadel, kde seděl jeho synovec Orlando „Baby Lane” Anderson. 

Jak se to celé odehrálo?

Tupac byl zasažen při přestřelce v noci 7. září 1996 u bulváru Las Vegas Strip. Seděl v BMW, které řídil Marion Knight, zakladatel vydavatelství Death Row Records. Jejich vozidlo čekalo na červené, když vedle nich zastavil cadillac a začala střeba. 

Hiphoper zemřel o týden později na následky těžkých zranění. Stihl ještě vydat své poslední album „All Eyez on Me“, a patřil mezi nejúspěšnější komerční hudebníky. Jeho velkým rivalem byl rapper Biggie Smalls, kterého smrtelně postřelili v březnu 1997.

Zdroj: CBS News, AP News

Oblíbené