Spojte se s námi


Různé

Oblíbený pokrm zesnulé princezny Diany se v něčem podobá naší staré dobré zemlbábě

Snad každý člověk má jídlo, které mu chutná více než ta ostatní. Někdo si s radostí pochutná na pečené husičce se zelím a šesti knedlíky, jiný dá přednost topinkám s česnekem. Své oblíbené jídlo měla i princezna Diana. Byl jím chlebový pudink s máslem. Jaký je recept na jeho přípravu?

Publikováno

dne

Snad každý člověk má jídlo, které mu chutná více než ta ostatní. Někdo si s radostí pochutná na pečené husičce se zelím a šesti knedlíky, jiný dá přednost topinkám s česnekem. Své oblíbené jídlo měla i princezna Diana. Byl jím chlebový pudink s máslem, jenž se podobá naší žemlovce. Jaký je recept na jeho přípravu?

Darren McGrady je britský šéfkuchař, který patnáct let připravoval jídlo pro britskou královskou rodinu. Cestoval s ní mezi hrady Windsor, Sandringham a Balmoral. V roce 1993 pracoval jako osobní kuchař princezny Diany a princů Williama a Harryho, a to až do princezniny smrti v roce 1997.

V roce 1998 se přestěhoval do Dallasu v Texasu a založil zde cateringovou společnost Eating Royally. Tento špičkový kuchař je také autorem receptu na sladký pokrm, který milovala zejména princezna Diana. Jeho výsledkem je kombinace chlebového pudinku a crême brulée.

Co budete potřebovat na přípravu chlebového pudinku

  • ¼ hrnku Amaretta
  • 100 g hrozinek
  • 12 plátků bílého chleba (veky)
  • 75 g másla
  • 9 žloutků
  • 2 lžičky vanilkové pasty Dr. Oetker
  • ¾ hrnku cukru
  • ½ hrnku mléka
  • 1 kelímek sladké smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

  1. Hrozinky opláchnete a namočíte do Amaretta alespoň na půl dne, nejlépe přes noc, aby do sebe natáhly jeho chuť.
  2. Vezmete čtyři krajíce bílého chleba, přepůlíte je a položíte do zapékací misky na dno. Na ně rozvrstvíte namočené hrozinky s i Amarettem.
  3. Rozehřejete máslo a v něm namočíte zbývající krajíce chleba a položíte na chlebovou vrstvu v zapékací míse. Na povrch pak naljjete zbylé máslo.
  4. V míse našleháte žloutky s vanilkovou pastou, krystalovým cukrem do pěny.
  5. Mléko a smetanu přivedete k varu a za stálého šlehání je přidáte k vaječné směsi. Vše pak nalijete na chléb v zapékací misce. Necháte asi 20 minut odstát, aby se jednotlivé chutě prolnuly.
  6. Předehřejete troubu na teplotu asi 175 °C a připravený chlebový pudink dáte péct na dobu 30 až 40 minut.

Pokud byste na závěr upečený moučník poprášili cukrem a nechali ho rozpustit pomocí foukacího hořáku, získáte tzv. crême brûléee. Rozpuštěním cukru se vytvoří chutná karamelová krusta.

Zdroj: Redakce, Express.co.uk, Wikipedia.org

Oblíbené