Spojte se s námi


Novinky

Objevte všechny chutě života s tradičními i moderními recepty z kuchyně šéfkuchaře Martina Svatka

Známý šéfkuchař Martin Svatek představil novou kuchařku Život v kuchyni. V kuchařce spojil tradiční české recepty s moderními technikami a inspirace z celého světa. Kniha je sbírkou pečlivě vybraných pokrmů ale i osobní zpovědí o cestě za svým kuchařským stylem. V kuchařce klade důraz na pochopení základních technik a na kreativitu, která osloví začátečníky ale i zkušené kuchaře. Na 240 stranách najdete plno receptů, rad a inspirací, které Vás provedou světem gastronomie s jihočeským srdcem a vášní pro poctivé kuchyni.

Publikováno

dne

Známý šéfkuchař Martin Svatek představil novou kuchařku Život v kuchyni. V kuchařce spojil tradiční české recepty s moderními technikami a inspirace z celého světa. Kniha je sbírkou pečlivě vybraných pokrmů, ale i osobní zpovědí o cestě za svým kuchařským stylem. V kuchařce klade důraz na pochopení základních technik a na kreativitu, která osloví začátečníky ale i zkušené kuchaře.

Martin Svatek, renomovaný šéfkuchař a gastronomický průkopník z Jižních Čech, představil novou kuchařku Život v kuchyni. Kuchařka je plná receptů a inspirací pro všechny, kteří vaří s láskou, vášní a odhodláním. Autor se v kuchařce podělí i o své zkušenosti, které nasbíral za svůj život.

Martin Svatek

Martin Svatek je český šéfkuchař, gastronom, člen Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR a porotce kuchařské soutěže Česko na grilu na TV Prima. Při vaření vychází z tradičních receptů, které rád obléká do moderních šatů. Pravidelně publikuje články o gastronomii, v roce 2015 vydal kuchařku Česká kuchyně – lehká a elegantní. Život v kuchyni je jeho druhou kuchařskou knihou.

Martin Svatek se v kuchařce vrací k základům. Autor klade důraz na pochopení základních kuchařských technik, bez kterých nelze vtvořit originální a výborná jídla. Čtenáře v knize provází jednoduchými kroky pro začátečníky, tak i sofistikovanější techniky pro zkušenější.

„Prošel jsem tradiční kuchařskou cestou – učební obor, praxe a tvrdá práce. Každý kuchař profesionál i amatér byl se měl připravit na krásnou rutinu, řemeslo i kreativní práci. Bez zvládnutí kuchařských technik ovšem není možné vytvářet kreativní kombinace a pokrmy. Na to prosím nezapomínejte. Moje kuchyně je přesně taková,“ říká autor knihy.

Kuchařka Život v kuchyni

Kniha nabízí kombinaci tradičních českých receptů a moderních kulinářských postupů. Kuchař se zaměřil na pokrmy, které jsou chutné ale i dobře vypadající. Martin Svatek ale dodal, že jeho kuchyně není pouze o „instagramových“ jídlech.

„Vařím pro svoje hosty s radosti a fortelem a především vařím pokrmy tak, aby šmakovaly a dobře vypadaly. Ale nejsou to jídla prvoplánově instagramová. K nalezeni vlastního stylu vařeni jsem dospěl až po mnoha letech. K němu mi pomohlo několik důležitých gastronomických osobnosti a zážitků, stejně jako inspirace z celého světa,“ dodal autor.

Kuchařka je také osobní zpovědí Martina Svatka. Martin zde popisuje celou cestu od učňovských let až po pozici šéfkuchaře, který dal Táboru významné místo na gastronomické mapě České republiky. Jeho vyprávění je plné příběhů o tvrdé práci, inspirativních setkáních a hledání vlastního kuchařského stylu.

Součástí kuchařky jsou i pečlivě vybrané recepty, které osloví každého milovníka dobrého jídla. Například Pečená hlíva královská s cibulí a česnekovou omáčkou ukazuje autorovu schopnost spojit tradiční suroviny s moderním přístupem. Postup je detailně popsán tak, aby si pokrm mohl připravit kdokoli doma.

Martin Svatek a jeho inspirace

Pro všechny, kteří hledají inspiraci pro vaření, nabízí Svatek jednoduchou radu. „Vařte srdcem, experimentujte, ale nezapomínejte na základy. Jen tak lze tvořit jídla, která oslní nejen chutí, ale i provedením.“ Kniha chce podpořit kreativitu a radost ze samotného vaření

Kromě receptů a kuchařských tipů v knize najdete i autorovy připomínky o současné gastronomii. Svatek se svěřuje, jak čerpá inspiraci ze zahraničních cest, ale zároveň zůstává věrný svým jihočeským kořenům, které jeho kuchyni dodávají jedinečný charakter.

zdroj: EUROMEDIA GROUP, a. s., Martin Svatek, nakladatelství Esence

Oblíbené