Různé
Oblíbený pokrm zesnulé princezny Diany se v něčem podobá naší staré dobré zemlbábě
Snad každý člověk má jídlo, které mu chutná více než ta ostatní. Někdo si s radostí pochutná na pečené husičce se zelím a šesti knedlíky, jiný dá přednost topinkám s česnekem. Své oblíbené jídlo měla i princezna Diana. Byl jím chlebový pudink s máslem. Jaký je recept na jeho přípravu?
Snad každý člověk má jídlo, které mu chutná více než ta ostatní. Někdo si s radostí pochutná na pečené husičce se zelím a šesti knedlíky, jiný dá přednost topinkám s česnekem. Své oblíbené jídlo měla i princezna Diana. Byl jím chlebový pudink s máslem, jenž se podobá naší žemlovce. Jaký je recept na jeho přípravu?
Darren McGrady je britský šéfkuchař, který patnáct let připravoval jídlo pro britskou královskou rodinu. Cestoval s ní mezi hrady Windsor, Sandringham a Balmoral. V roce 1993 pracoval jako osobní kuchař princezny Diany a princů Williama a Harryho, a to až do princezniny smrti v roce 1997.
V roce 1998 se přestěhoval do Dallasu v Texasu a založil zde cateringovou společnost Eating Royally. Tento špičkový kuchař je také autorem receptu na sladký pokrm, který milovala zejména princezna Diana. Jeho výsledkem je kombinace chlebového pudinku a crême brulée.
Co budete potřebovat na přípravu chlebového pudinku
- ¼ hrnku Amaretta
- 100 g hrozinek
- 12 plátků bílého chleba (veky)
- 75 g másla
- 9 žloutků
- 2 lžičky vanilkové pasty Dr. Oetker
- ¾ hrnku cukru
- ½ hrnku mléka
- 1 kelímek sladké smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
- Hrozinky opláchnete a namočíte do Amaretta alespoň na půl dne, nejlépe přes noc, aby do sebe natáhly jeho chuť.
- Vezmete čtyři krajíce bílého chleba, přepůlíte je a položíte do zapékací misky na dno. Na ně rozvrstvíte namočené hrozinky s i Amarettem.
- Rozehřejete máslo a v něm namočíte zbývající krajíce chleba a položíte na chlebovou vrstvu v zapékací míse. Na povrch pak naljjete zbylé máslo.
- V míse našleháte žloutky s vanilkovou pastou, krystalovým cukrem do pěny.
- Mléko a smetanu přivedete k varu a za stálého šlehání je přidáte k vaječné směsi. Vše pak nalijete na chléb v zapékací misce. Necháte asi 20 minut odstát, aby se jednotlivé chutě prolnuly.
- Předehřejete troubu na teplotu asi 175 °C a připravený chlebový pudink dáte péct na dobu 30 až 40 minut.
Pokud byste na závěr upečený moučník poprášili cukrem a nechali ho rozpustit pomocí foukacího hořáku, získáte tzv. crême brûléee. Rozpuštěním cukru se vytvoří chutná karamelová krusta.
Zdroj: Redakce, Express.co.uk, Wikipedia.org
-
Filmy a seriálypřed 4 dny
Vánoce na TV Nova: Program plný pohádek, filmových hitů a ikonických speciálů
-
Autapřed 4 dny
Nejděsivější nehoda ve Formuli 1: Svodidla se stala pro jezdce gilotinou
-
Reality showpřed 2 týdny
Má Clash of the Stars lepší podmínky než Oktagon? Bojovník si postěžoval na směšnou výplatu, kterou tuzemská jednička nabídla
-
Reality showpřed 5 dny
Yenifer a Pavel z Love Islandu plánují děti a společnou budoucnost