Spojte se s námi


Různé

Recept na nejlepší dýňovou polévku? Tady je!

Přišel podzim a s ním i vaření jeho typických jídel. Mezi nejznámější a nejchutnější patří dýňová polévka, která se dá jednoduše připravit a potřebujete na ni jen pár surovin.

Publikováno

dne

Přišel podzim a s ním i vaření jeho typických jídel. Mezi nejznámější a nejchutnější patří dýňová polévka, která se dá jednoduše připravit a potřebujete na ni jen pár surovin.

Co budeme potřebovat?

• dýni Hokkaidó (nemusíte loupat, stačí nakrájená na kostičky)

• cibule – 2 kusy

• olivový, nebo klasický olej (4 lžíce)

• zeleninový vývar, nebo voda (700 ml)

• sůl dle chuti

• pepř

Jak budeme postupovat?

• Nejprve si rozehřejeme olej. Až bude dostatečně rozehřátý, přidáme do něj cibuli a zlehka restujeme. Po zesklovatění cibule dáme do hrnce nakrájenou dýni, a necháme orestovat asi dalších 15 minut.

• Až budou obě suroviny dostatečně orestované, přidáme vývar a necháme vařit zhruba 15 – 20 minut do změknutí. Poté rozmixujeme mixérem, přilijeme smetanu a dochutíme.

• Polévku podáváme teplou s nastrouhaným sýrem, či krutonky.

Zdroj: Redakce

Oblíbené